NaNoWriMo или 50 000 думи за 30 дни

Posted: 27.10.2014 in Вдъхновения, Нещата от живота

National Novel Writing Month (Национален месец за писане на роман, в свободен превод). Инициатива, за която, честно казано, в момента не ми се търси как и кога се е зародила, или кой я е измислил. Видях статии по темата във Фейсбук преди време и ето, тази година се надъхах да се пробвам. Идеята е много проста – ако пишете роман, целта ви е да напишете 50 000 думи за 30 дни през ноември – или първата чернова. Защото „отвратителна, претупана първа чернова е по-добра от никаква“. Звучи малко като невъзможна мисия, но хората явно го правят и им се получава. Че защо не и аз тогава, барабар Петко с авторите?

В моя случай ще е малко по-различно, защото вече имам над 80 000 думи хаотични, разпокъсани чернови (вчера ги сметнах), които някак си трябва да подредя в логически последователна история. И после, разбира се, да я направя годна за четене. Не по-малко тегава задача от това да напиша романа от нищо. Голямо шоу ще падне, особено на фона на всичката работа за издателства, която ми предстои. И точно там започва забавната част.

Днес даже си купих голямо корково табло, на което да закача всички възможни снимки на прототипи, бележки с въпроси по сюжета, имена, дати и каквото още събере, които могат да ми помогнат някак си. Подозирам обаче, че таблото ще бъде разполовено не по моя воля, защото напоследък една друга история е обсебила по-голямата част от съзнанието ми. Ще видим. Накрая може просто да имам повече бели коси и желание да си сменя мечтаната кариера.

Или пък чернова на роман. И/или сценарий за комикс. Стискайте ми по някой палец, моля.

Реклами
Коментари
  1. […] света с какво съм се захванала (вероятно защото вече два пъти се провалях още в началото из предните години), но ето че вече е […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s